Asya’nın Egzotik Cenneti: Phuket Adası

Bembeyaz kumsalların mavi sular ile buluştuğu Tayland’ın en güzel adası olan Phuket, muazzam doğası, kültürü, hindistan cevizi rengi kumsalları ve en güzel tatil mekanları ile bizleri selamlıyor.

 

Balayı tatili ya da otantik görsel güzelliklerle dolu bir tatil isteyenler, Phuket’te turist kalabalığının az olduğu yerleri tercih etmelidir. Aksi takdirde hem ada sakinleri hem de yoğun turist akını nedeniyle tatilleri yorucu geçecektir. Kasım ve mart ayları Tayland’ın eşsiz adasının cazibesine kapılan insanlarla dolup taşmaktadır. Adada yaşanan muson yağmurlarını göz önünde bulundurarak gidilecek zaman dilimi çok iyi hesaplanmalıdır. Yoksa; sürat teknesi turlarıyla Phi Phi, James Bond adalarını, muhteşem renklere sahip mercanların bulunduğu koyları yağmur ve okyanusun dalga yüksekliği sebebiyle ziyaret edemeyebilirsiniz. Rengarenk renklerin hakim olduğu adalara giden sürat tekneleri her gün aynı yerden, aynı limanda ve aynı saate kalkmaktadır. Teknelere binmeden önce okyanus tutmasına karşı verilen ilaçları almanızı tavsiye ederiz. 

 

Teknelere bindiniz, seyahatiniz bitti ve dünyanın en güzel koylarına ulaştınız. Sizi görsel bir şölen ile karşılayacak olan bu koylarda en güzel fotoğrafları çekebilir, gruptan koparak 2 kişilik ahşap tekneleri kiralayabilir ve gözlerden uzak denizin, koyların tadını çıkarabilirsiniz. 

 

Eğer kullanmayı biliyorsanız ada içerisinde scooter kiralayıp dolaşabilirsiniz. Ehliyet gerektirmeyen scooterlarda atlamamanız gereken en önemli şey trafiğin tersten akmasıdır. Phuket’in en ünlü yerlerinden birisi de Promthep’tir. Hatta Promthep o kadar ünlü ve güzeldirki turistik bir yer olmasına rağmen yerli halk da burayı sık sık ziyaret eder ve gün batımını izler.

 

Phuket’te güzel deneyimler yakalamak istiyorsanız, adanın en kalabalık merkezi ve sahili olan Patong’tan uzak durmanızı tavsiye ederiz. Kaldığınız otel Patong’ta yer alıyorsa ve kalabalıktan kaçmak istiyorsanız Haad Sai Kaew plajı, Phuket’teki yaklaşık 40 plaj arasındaki en iyi alternatiflerden biri. Scooter kiralamadıysanız, ‘tuk tuk’ adı verilen geleneksel ulaşım aracları emrinize amade. Ayrıca Tuk Tuk’a binmeden dönülen bir Phuket tatili kesinlikle eksik bir deneyim olacaktır.


Phuket, yapılacak aktiviteler ve muhteşem manzaralar konusunda oldukça cömert. Buranın adeta görmeden ya da yapmadan dönülmeyen olmazsa olmazları var; fil safarisi, thai masajı, kaplanlar ile fotoğraf çekilmek bunların başında geliyor. Pazarlar ise yemek kültürleri hakkında en fazla bilgiyi veren yerler olduğu için hafta sonları kurulan Weekend Market’te bulunmak sizin için keyifli bir deneyim olacaktır. Weekend Market, Bangkok’ta hafta sonları kurulan ve çok büyük olan ‘Chatuchak’ pazar alanından daha küçük. Ancak hasır çantalardan hediyelik eşyalara birçok giyim ve deniz canlılarına kadar aklınıza gelebilecek her şey buradaki tezgahlarda yer alıyor.

 

Adaya gidilebilecek en keyifli zamanlardan biri de Phuket’in meşhur Songkran Festivali’nin düzenlendiği 13 – 15 Nisan tarihleri. Festival, ıslanmayı umursamayanlar için en ideal eğlence. Elinizdeki bir kova suyu önüne gelenin başından aşağı boşaltabileceğiniz ve Tayland sıcağında serinleyebileceğiniz festival aslında Taylandlıların yeni yılı kutladıkları bir dönem. Yeni bir yıla girerken, yenilenen enerjileri çağırmak için tapınaklardaki Buda heykellerinin su ile yıkanmasının çıkış noktası olduğu ritüel, zamanla tüm halkın ve turistlerin coşku ile birbirlerini ıslatarak eğlendikleri bir festival halini almış.

 

Kısacası Phuket ‘her zevke ve herkese’ hitap ediyor. Asya’nın bu egzotik cennetinde geçireceğiniz anlar size birçok tatilinizi unutturabilecek kadar güzel. Muhteşem tatillerinizin kötü birer hatıraya dönüşmemesi için Dijipol.com üzerinden Seyahat Sağlık Sigortanızı yaptırmaya unutmayın…

 

Paylaş

Öne Çıkanlar