Sigorta
Dijipol
Paylaş

Aracınızı Dolu Yağışından Nasıl Korursunuz?

Dijipol Editör
Güncellenme Tarihi:02 Ağustos 2021
Okuma Süresi:1 dakika

Son senelerde artık yaz mevsiminde bile karşılaştığımız dolu yağışı, motorlu araçlara oldukça zarar vermektedir. 0-40 derecede yağmur damlalarının soğuğun etkisiyle buza dönüşmesiyle oluşan dolu yağışı hiç beklenmedik zamanlarda ve dönemlerde oluşabilmektedir. Yağış neticesinde araç tavanları, araç camları, ışıklar ve kaporta yani aracın açıkta olan noktalarında hasarlar oluşur. Aniden oluşan dolu yağışlarının aracınıza hasar vermesini engellemek için aşağıda sizlerle paylaştığımız bilgileri uygulayabilir ve Araç Kasko Sigortası yaptırarak aracınızı güvene alabilirsiniz.

 

Dolu Yağışlarında Aracınızın Hasar Görmemesi İçin Ne Gibi Önlemler Alabilirsiniz?

 

1. Hava Durumunu Takip Edin


Hepimizin aklında dolu yağışının kış mevsiminde daha olası olduğuna dair bir algı var. Bu bütünüyle yanlış bir bilgidir. Çünkü; hava güneşliyken veya yaz aylarında yaşanan keskin ve sert değişimler neticesinde de dolu oluşur. Ani sıcaklık değişimleri, hortum, fırtına ve dolu gibi hava olaylarını oluşturur. Öncelikle kendiniz sonra aracınız için mutlaka hava durumunu bir gün önceden ve evden çıkmadan kontrol etmelisiniz. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün siteleri, hava durumu programları ve mobil uygulamalar size yardım edecektir.

 

2. Kapalı Otoparkları ve Alanları Tercih Edin


2020 yılının Eylül ayında yaşanan dolu nedeniyle 5.000 adet aracın hasar gördüğünü biliyor musunuz? Aracınızın hasar görmemesi ve maddi kayıp yaşamamanıziçin bazı noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir. Öncelikle olası bir yağış beklentisindemuhakkak kapalı otoparkları kullanmanız gerekiyor. Eğer bulunduğunuz yerde bir kapalı otopark yoksa, size en yakın noktada yer alan kapalı otoparkı tercih etmeli ve aracınızı oraya park etmelisiniz. Bu sayede aracınızda dolu nedeniyle meydana gelebilecek maddi hasarları engelleyebilirsiniz. Eğer yolculuk esnasında doluya yakalanırsanız bir benzin istasyonuna ya da kapalı dinlenme tesisine aracınızı çekmenizi ve yağış bitene kadar bu alanlarda beklemenizi öneririz.

 

3. Aracınızda Araba Brandası veya Battaniye Bulundurun


Her duruma hazırlıklı olmak adına aracınızda araba brandası veya battaniye bulundurmanız sizin için önemli bir çözüm olacaktır. Araba malzemelerinin satıldığı mağazalardan araba brandası temin edebilir ve bagajınızda taşıyabilirsiniz. Eğer branda bulamazsanız veya alma şansınız yoksa aracınızda battaniye bulundurabilir ve dolu yağışında aracınızın üzerini örterek hasarı en aza indirebilirsiniz.

 

4. Araç Kasko Sigortası Yaptırın


Aracınıza Araç Kasko Sigortası yaptırmanız sizi maddi açıdan güvence altına alacaktır. Yangından hırsızlığa, aracınızda oluşacak maddi hasarların teminatındanyol çekici hizmetlerine kadar birçok avantaj sağlayan Araç Kasko Sigortası sayesinde pek çok duruma karşı kendinizi güvende hissedeceksiniz. Ayrıca yaşanılabilecek dolu yağışı gibi hava olaylarında uğrayacağınız muhtemel zararlar Araç Kasko Sigortası tarafından karşılanmaktadır. 

 

Peki Araç Kasko Sigortası nedir ve araç kasko kapsamı nelerdir? Araç sahiplerine birçok maddi avantaj sağlayan Araç Kasko Sigortasının detaylarını inceleyelim;

 

Araç Kasko Sigortası; aracınızı çarpma-çarpışma, yangın, hırsızlık gibi risklere karşı maddi güvence altına alan, trafik sigortasından farklı olarak sizin aracınızın hasarını karşılayan sigorta türüdür. Araç kasko sigortasının kapsamı sigorta şirketine ve poliçe limitlerine göre değişiklik gösterebilir. Ana teminatları arasında yukarıda da belirttiğimiz gibi ‘’çarpma-çarpışma, yangın, hırsızlık’’ yer almaktadır. Poliçeye sonradan dahil edilebilecek ek Araç Kasko Sigortası teminatları ise aşağıdaki gibidir. 

 

1.Deprem teminatı
2.Enflasyon teminatı
3.Sel ve su baskını teminatı
4.Terör teminatı
5.İhtiyari mali mesuliyet teminatı
6.Ferdi kaza teminatı
7.Ferdi kaza deprem teminatı
8.Eskime payı düşmeme teminatı
9.Hukuksal yardım teminatı
10.Yardım hizmet paketi teminatı
11.Kullanım kaybı teminatı
12.Alevsiz yangın teminatı
13.Hasar ikame teminatı
14.Yurtdışı teminatı
15. Kilit sistemi teminatı

 

Araç kasko sigortası fiyatları, aracınızın sigortasını yaptıracağınız sigorta şirketine, poliçe kapsamına, aracınızın araç kasko değer listesindeki değerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Araç Kasko Sigortanızı hemen yaptırmak için Dijipol.com üzerinden Kasko Sigortası sayfamızı ziyaret edebilir ya da 0850 433 0850 numaralı hattımızı arayarak sigorta danışmanımızla görüşebilirsiniz. 

Öne Çıkanlar