Araç Kış Bakımı Nedir?


Kışa gireceğimiz şu günlerde araç sahiplerinin aklını oldukça meşgul eden bir konu da araç kış bakımı nedir ve nasıl yapılır? Kötü hava koşullarına her zaman hazırlıklı olmak araç sahipleri için fazlasıyla önemlidir. Uzmanlar kış günlerde araç kış bakımını yaptırmamanın zararlarının yüksek olduğunu vurgulamakta. Peki araç kış bakımı nedir? Araç kış bakımı nasıl yapılır? İşte bu soruların cevabı aşağıdaki yazımızda.

 

Araç kış bakımı, kış başlamadan önce araca yapılacak bazı bakımlara denilmektedir. Bu bakımlar sayesinde zorlu hava şartlarında aracınızda bir problem yaşamazsınız.

 

Araç Kış Bakımı Nasıl Yapılır?

 

1. Kış Lastikleri: Araçların en önemli parçalarından biri olan lastikler mevsimlere göre değişiklik göstermektedir. Buzlu ve karlı yollar için ise en iyi yol tutuşunu gösteren kış lastikleridir. Kış lastikleri yönetmeliği 1 Aralık-21 Nisan arasında geçerli olacaktır. Her sürücü bu tarihlerde kış lastiği kullanmak zorundadır. Daha detaylı bilgi için https://www.dijipol.com/genel/kis-lastigi-uygulamasi-ne-zaman-basliyor adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

2. Antifiriz: Antifiriz soğutma suyunun donmasını engellemektedir. Bu yüzden kış aylarında aracınızın radyatör suyuna karıştırarak kullanmalı ve sürekli kontrol etmelisiniz.

 

3. Akümülatör: Aracın güç kaynağına akümülatör denilmektedir. Özellikle soğuk kış aylarında yolda kalmamak için akünüzün şarjını ve voltajını kontrol etmeniz sizin faydanıza olacaktır.

 

4. Buji Bakımı: Yakıt tüketiminin dengesini ayarlayabilmek için buji temizliği ve tırnak ayarını yaptırmış olabilirsiniz. Sadece kış aylarında değil her mevsim için oldukça önemli olan bu bakımı yaptırmayanların araçları her 10 litre yakıt tüketiminde diğer araçlara göre 1 litre daha fazla tüketebilir. Yakıt tüketimini nasıl azaltabileceğinizi anlattığımız detaylı yazımıza https://www.dijipol.com/genel/yakit-tuketimi-nasil-azaltilir linkten ulaşabilirsiniz.

 

5. Kalorifer Bakımı: Soğuk kış günlerinde arabanın olmazsa olmazlarından biri de kaloriferleridir. Isıtma özelliği dışında buz çözmeye de fayda sağlayan kaloriferlerini kontrol etmeyi unutmayın.

 

6. Fren Kontrolü: Buzlu ve karlı yollarda frenlerin düzgün çalışıyor olması hayati önem taşımaktadır. Balatalarınızı ve fren hidroliğinizi ihmal etmeyin.

 

7. Silecekler: Sürücüler için görüş açısının bozulmasının bir sebebi de cam silecekleridir. İyi görüş için muhakkak silecek lastikleri bakımlı olmalıdır.

 

Yukarıdaki basit işlemleri yaptırarak araç kış bakımınızı tamamlayabilirsiniz. Ayrıca kötü hava koşullarına karşı hem sizi hem de aracınızı korumuş olursunuz. Kış aylarında muhakkak yaptırılması gereken bir şey daha var; Dijipol.com üzerinden Kasko ve Trafik sigortanızı yaptırmadan yola çıkmayın!

 

Daha fazla bilgi için "Araç Sahipleri Dikkat! Dolu İçin Alacağınız Önlemler Burada" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

 

Kazasız Sürüşler!

 

Paylaş

Öne Çıkanlar