Kasko Çeşitleri Nelerdir?

Kasko sigortası tüm araç sürücülerinin edinmesinde sürücülere büyük faydalar sağlayan bir araç sigortası türüdür. Aracınızın bir kaza halinde alacağı maddi hasarları ve/veya kişilerde oluşabilecek fiziksel zararları teminat altına alan kasko sigortasının da farklı türleri vardır. 


Kasko sigortasının kapsamı yalnızca trafik kazalarıyla kısıtlı kalmayabilir. Ek teminatlar ve yükseltilen poliçe limiti sayesinde, kasko sigortası aracınızı hırsızlıktan doğal afetlerin sebebiyet verdiği zararlara kadar koruyabilmektedir. Fakat bu kapsamın limitleri bahsettiğimiz gibi poliçe sahibinin talimat verdiği ek teminatlar ve poliçe limitleriyle belirlenir. 


Her sigorta branşında olduğu gibi kasko sigortasının da ana teminatları vardır. Diğer tüm teminat ve poliçe limitleri bu teminatlara ek olarak ilave edilmektedir. Kasko sigortasının ana teminatları arasında; aracınızın başka bir motorlu veya motorsuz araçla trafik kazasına karışması ve hasar alması, aracınızın yanması ve çalınmasıdır. Ana teminatlara sahip kasko sigortası dışında 4 farklı kasko sigortası çeşidi daha bulunmaktadır. Fakat tüm bu teminatlar ve kasko sigortanız, sizin ihtiyaçlarınıza ve isteklerinize göre şekillenebilmektedir. Bu 4 farklı kasko çeşidini gelin inceleyelim.


Kasko sigortası çeşitleri dar kasko, genel kasko, genişletilmiş kasko ve tam kasko olarak 4 farklı çeşide ayrılmaktadır. 


Dar kasko; sigorta poliçe priminin düşük olduğu bir kasko çeşididir. Ana teminatlardan bazılarının olmayabildiği bu kasko çeşidi en kısıtlı teminatlara sahip kasko sigortası çeşididir.


Genel kasko; ana teminatların hepsini kapsayan kasko sigortası çeşididir. 


Genişletilmiş kasko; genel kasko gibi ana teminatların hepsini kapsamaktadır. Genişletilmiş kaskoyu diğerlerinden ayıran başlıca teminatlar ise, yurtdışında da geçerli olması ve doğal afetlerin sebep olduğu hasarları da poliçe dahilinde kapsamasıdır. Poliçe sahibi daha birçok farklı teminatı kendi istek ve ihtiyaçlarına göre ek teminat olarak genişletilmiş kaskosuna ekletebilmektedir. 


Tam kasko; en geniş kapsamlı kasko sigortası çeşididir. Bir diğer adıyla full kasko olarak bilinmektedir. Tüm ana ve ek teminatları bünyesinde barındırdığı gibi ek teminat konusunda poliçe sahibine daha geniş bir seçenek yelpazesi sunmaktadır. 


Kasko sigortası, poliçe sahibinin taleplerine, aracın modeline, sigorta sahibinin bütçesine ve daha birçok faktöre göre dilendiği gibi şekillenebilmektedir. Fakat günümüz trafiğinin yoğunluğu, her gün trafiğe çıkan araç sayısı, sürücülerin dikkatsizliği ve araç/parça fiyatları göz önüne alındığında yaptırılması son derece önemli bir sigorta çeşididir. Sürücünün bir kaza durumunda maddi ve manevi yükümlülüklerinde yardımına koşan kasko sigortası, sizin ihtiyaçlarınıza en uygun şekilde dijipol.com’da. Onlarca farklı kasko poliçesi seçeneğinden yararlanmak için hemen dijipol.com’u tıklayın. 

 

Daha fazla bilgi için "Dar Kasko Nedir?" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar